Over mij

Oorspronkelijk werkzaam als pedagoog, gevolgd door een periode rond gezin en studie, heb ik mij op latere leeftijd toegelegd op een meer holistische benadering van het menselijk welbevinden. Daarbij staat het bewust 'aangeraakt' en 'geraakt' worden centraal. 

Mijn opleiding heb ik genoten bij Leffelaar Opleidingen in Amsterdam, aangevuld met een Triggerpointcoach-opleiding bij Rob Beenker en Bonne Eigenhuis en diverse Medical Taping Concept- cursussen bij Josya Sijmonsma. 

Al enige tijd beoefende ik het massage-vak freelance en als vrijwilliger bij sportverenigingen, maar sinds 2003 heb ik een eigen praktijk. Daarin behandel ik cliënten puur ter ontspanning, ter voorbereiding op of als nabehandeling van sportprestaties en trainingen, maar ook ter voorkoming van klachten van lichamelijke of psycho-somatische aard of van sportblessures. 

Daarbij maak ik gebruik van diverse massagetechnieken, waaronder behalve sport- en ontspanningsmassage ook Aqama®massage,voetreflexzone massage, bindweefselmassage, manuele lymfedrainage en Triggerpoint-therapie, aangevuld met Medical Taping. 

Daarnaast werk ik op freelance basis voor bedrijven en instellingen als scholen en verpleeg- en verzorgingstehuizen, waar ik het personeel verzuim-preventief behandel. Ter voorkoming van klachten wordt daarbij vooral stoelmassage toegepast. Een laagdrempelige massagevorm, doordat het over de kleding heen wordt toegepast, op de werkvloer plaatsvindt en slechts beperkt tijd vergt. 

Bij personeel van zorginstellingen is de massage vaak ter voorkoming van -ernstige- klachten, veroorzaakt door soms foutief, maar meestal veelvuldig tillen, lopen en staan. Daarbij wordt niet alleen stoelmassage toegepast, maar vaker ook specifieke massages van nek en schouders, onderrug en benen of voetmassages op de massagetafel. 

Tenslotte werk ik met sporters, die ik begeleid op weg naar zo optimaal mogelijke, verantwoorde prestaties. Daarbij heeft naast de verzorging van het lichaam door massage, ook voeding, inspanning en rust én mentale training, de aandacht.Mijn voorkeur gaat uit naar niet-contact sporten als atletiek, zwemmen, tennis, volleybal e.d. 

Juist de combinatie van praktijk aan huis en het werk buitenshuis, maken dat ik optimaal in aanraking kom met diverse doelgroepen en de daarbij behorende klachten en wensen van cliënten, wat ik heel belangrijk en ook erg leuk vind. Om die reden val ik ook wel eens in bij een andere praktijk i.v.m. ziekte of zwangerschap. Meer informatie over de behandelingen vindt U onder de rubriek 'MASSAGEVORMEN'.Een afspraak voor een behandeling of voor een gesprek over de mogelijkheden van massages bij bedrijven of instellingen kunt U telefonisch maken via 06-10063991 of door een e-mail te sturen. 

Graag tot spoedig ziens bij MASSAGE CENTRUM KENNEMERLAND , 

Marianne Boelhouwer
Massage Centrum Kennemerland
Valckenhoeflaan 11 - 2071 RR Santpoort-Noord
Tel: 06-10063991