Stoelmassage

De Oosterse filosofie zegt dat er blokkades in de energiebanen kunnen ontstaan (bijvoorbeeld door ziekte, stress of verkeerde houdingen) die door drukpuntmassage (zoals o.a. toegepast bij Shiatsu en acupressuur)kunnen worden opgeheven. Wanneer de energie weer vrij kan stromen, verbetert de algehele doorbloeding. Dit bevordert het zelfherstellende vermogen van het lichaam en is zodoende goed voor de gezondheid van de mens. 

Stoelmassage maakt o.a. gebruik van een effectieve drukpuntmassage en de eeuwenoude Oosterse acupressuurtechniek. Hierbij worden hoofd, nek, schouders, rug, armen, handen, benen en borst behandeld. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cliënten zich na een enkele behandeling al minder vermoeid voelen en zich beter bewust zijn van het eigen lichaam. Men reageert alerter, wordt productiever en maakt minder fouten. (bron: USA Today 28 mei 1996). Bovendien blijkt dat werknemers deze behandelingen zeer waarderen als secundaire arbeidsvoorwaarde. Het maakt het werken net weer even aantrekkelijker. 

De stoelmassages kunnen vrijwel overal worden toegepast en duren slechts 20 of 25 minuten . Ze zijn dus makkelijk in te plannen en de normale werkzaamheden worden er nauwelijks door verstoord. De massage wordt gegeven op een speciaal ontwikkelde stoel, die het lichaam optimaal ondersteunt, wat ook bijdraagt aan de algehele ontspanning het lichaam. De stoel kan in elke normaal verwarmde ruimte worden neergezet. Tijdens de behandeling houdt de cliënt de kleren aan (mits niet al te dik) waardoor deze behandelingsvorm heel laagdrempelig is. 
Massage Centrum Kennemerland
Valckenhoeflaan 11 - 2071 RR Santpoort-Noord
Tel: 06-10063991