Sport- en ontspanningsmassage, Triggerpoint therapie en Medical Taping Concept

MASSAGE 
De mens neemt via zijn zintuigen waar en verwerft zich op die manier een "veilige" plaats in het hier en nu. Maar terwijl wij steeds meer zien en horen, raken we elkaar steeds minder vaak aan. Hierdoor kan men uit balans raken, met allerlei geestelijke en lichamelijke klachten als gevolg. 

Massage kan spanningen en eventueel opkomende problemen helpen kanaliseren en kan bijdragen tot lichamelijke en algehele ontspanning. Belangrijkste doel van massage is dan ook dat door middel van het aanraken het zelfherstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is wordt gestimuleerd. Massage is goed bij of ter voorkoming van vermoeidheid, stress, stijve en/of pijnlijke spieren, maar natuurlijk ook gewoon ter ontspanning en omdat het lekker! U kunt kiezen voor een deelmassage van een half uur van bijvoorbeeld nek en schouders, van de rug of de benen. Maar ook een combinatie van deze massages is mogelijk in een behandeling van een uur of een volledige lichaamsmassage van anderhalf of twee uur. 

SPORTMASSAGE, -VERZORGING EN –BEGELEIDING 
Sportmassage is er primair op gericht om blessures bij amateur en professionele sporters te voorkomen, door het goed los masseren van het hele lichaam of van specifieke spiergroepen die bij die bepaalde sporter extra belast worden. De massage kan zowel voor als na de inspanning van nut zijn, afhankelijk van de conditie van de sporter, de intensiteit van de inspanning en het moment in het trainingsprogramma. Sportverzorging betreft vooral tapen en bandageren, wat meestal ter voorkoming van de terugkeer van een eerder opgelopen blessure wordt toegepast. Bij sportbegeleiding wordt vanuit een holistische visie samen met de sporter naar een optimale prestatie toegewerkt. Hier vormen trainingsopbouw, voeding, mentale begeleiding én lichamelijke verzorging de onderdelen van de begeleiding. 

Naast massagebehandelingen, zijn ook specifieke klachtgerichte behandelingen mogelijk. Na een intensieve anamnese wordt een diagnose gesteld vanuit een holistische visie en op basis daarvan samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Doel daavan is het probleem zo snel mogelijk met de cliënt te verhelpen en inzicht te bieden in het ontstaan en derhalve ook in het voorkomen van recidieve van de klacht.

Prijzen vindt U op de pagina TARIEVEN
Massage Centrum Kennemerland
Valckenhoeflaan 11 - 2071 RR Santpoort-Noord
Tel: 06-10063991